luni, 15 octombrie 2012

Cateva recomandari pentru a capata si mentine interesul unui barbat


        Ca orice om, fiecare barbat implicat intr-o relatie, fie ea oficializata sau nu, va manifesta nevoia de varietate, de DIFERIT. 
        Daca am analiza comportamentul femeilor din punctul de vedere al elementelor de noutate si variabilitate pe care le aduc in relatii, am constata ca acestea se pot imparti in doua mari grupe: 
  1. cele care sunt predictibile, "confortabile", manifesta rutine comportamentale si 
  2. cele care sunt imprevizibile, insondabile, pasionate.  
        Este lesne de extras concluzia ca, daca doresti sa poti trezi si sustine interesul unui barbat, trebuie sa faci cateva modificari asupra comportamentului tau, astfel incat sa stii si sa poti ca la momentul oportun sa ii oferi ceva diferit, sub forma de noutate sau varietate. 


        Imagineaza-ti ca un barbat isi va autoadresa intrebari precum cele de mai jos in ceea ce te priveste:
  • Ma intereseaza aceasta femeie ?
  • Ma tine treaz ?
  • Imi mentine atentia, distragandu-mi-o de la interesele mele personale ? 
        Daca raspunsul va fi in favoarea ta, el va ramane in relatie cu tine, daca nu, el se va indeparta sau nu isi va dori sa dezvolte o relatie.  Gandeste-te ca in fiecare din cazuri, pur si simplu natura isi va urma cursul. In marea majoritate a cazurilor barbatii decid rareori sa se casatoreasca cu o femeie pentru ca e draguta, "potrivita" sau pentru ca "ar trebui" sa se casatoreasca cu ea. Iar daca asta se intampla, adeseori apar regrete de ambele parti. In general barbatii isi doresc sa se casatoreasca cu femei pe care le gasesc fascinante, impredictibile si irezistibile. Femeile in mod permanent "dragute", "cuminti", predictibile, ajung sa fie neinteresante si plictisitoare pentru sexul opus. Sa nu uitam ca barbatii manifesta un instinct atavic de vanator. 

        Pentru a raspunde acestor nevoi trebuie sa nu te complaci niciodata si sa continui sa te dezvolti si sa cresti ca femeie. Iata ce ai putea face:

1.    Ofera noutate si varietate fara a deveni insa prea schimbatoare!  Unul din principalele motive pentru care o femeie seducatoare e diferita de alte femei este faptul ca ea nu se complace niciodata intr-o relatie, fiind in permanenta constienta de interesul barbatilor pentru noutate si varietate. Ea va manifesta noutatea si varietatea prin tot ceea ce face si zice, prin ideile si gesturile sale, prin mimica si prin tonul vocii sale, prin vestimentatia si stilul adoptat. Evita insa sa cazi in cealalta extrema, cautand in permanenta schimbarea, pentru ca, asa cum spunea Ruskin, un critic de artadin epoca victoriana, insasi schimbarea constanta poate deveni monotona. Asta inseamna ca daca i-ai oferit barbatului impresii senzoriale foarte diferite o anumita perioada si te-ai angajat in multe activitati cu el, un element de noutate ar putea fichiar ruperea acestui tipar pentru o vreme.
2. Fii extraordinara! Vei putea sa atragi si sa mentii interesul barbatilor respectandu-te si valorizandu-te pe tine insati, avand o grija deosebita de infatisarea ta, fiind foarte feminina, manifestand initiativa si asertivitate, fiind modesta, cu o grija si curiozitate autentica fata de cei din jur, fiind informata despre universul masculin si studiind personalitatea barbatilor, fiind echilibrata, calma si linistita in interactiunea cu barbatii, neaducand elementele de drama personala in relatiile cu acestia.
3.  Manifesta multe interese si fii interesata de barbati! Femeia care se complace si este perfect satisfacuta de ceea ce cunoaste si femeia care crede ca stie mai multe decat stie de fapt nu este interesanta, intrucat ea "reuseste" sa vada lumea, evenimentele, ideile doar ca reflexii ale propriului ego, manifestand intoleranta la universul celorlalti. In schimb, femeia care este interesata de viata, care traieste din plin sensul vietii sale in mod independent, dar este interesata si de ceilalti si bunastarea lor, isi asigura atat ei insasi cat si celor din jur experiente interesante si variate.
4.    Adopta mai multe personalitati intr-una singura! O femeie ar trebui sa aiba cel putin doua personalitati feminine amestecate: una reconfortanta, pentru latura "imblanzita", pasiva a barbatului, si una provocatoare pentru latura sa instinctiva. Astfel, femeia capata atat rolul uni sedativ cat si al unui stimulent in viata barbatului. Personalitatea reconfortanta trebuie sa fie cea a unei femei dragute, care ii asigura incredere, un spatiu in care el poate reveni in siguranta, stiind ca acolo ii vor fi asigurate nevoile domestice si medul in care isi va mentine sanatatea, fiind ancorat si in deplina siguranta emotionala. Acolo va fi primit cu interes si insotit in activitatile sale favorite, crescandu-i ego-ul masculin. Cealalta personalitate, cea provocatoare trebuie sa fie cea a unei femei capricioase, care poate manifesta suficienta "scanteie",   "nerusinare" si independenta pentru a provoca un barbat. Aceasta ii va satisface nevoia de spatiu pentru a-si vedea de propriile interese,  il va amuza si provoca inspirandu-l si asigurandu-i noutatea in relatie. O femeie care poate functiona astfel, in cele doua registre, raspunzand adecvat nevoilor diferite ale barbatului va fi extrem de apreciata de barbati. A fi prea predictibila, sau ca o carte deschisa in permanenta este in detrimentul relatiei.
5.     Fii placuta ! Daca oamenii te plac in general, multe din lucurile pe care le spui vor fi tratate cu interes.  Reciproca este la fel de valabila. Dincolo de aceasta, daca doresti sa intretii interesul celorlalti nu te manifesta ca o narcisista, care transforma orice subiect pe care il atinge intr-unul neinteresant pentru ceilalti, redirectionand in continuu firul discutiei spre sine. Asculta cu interes barbatul care iti vorbeste si priveste-l direct.
6.  Fii naturala, sincera si expresiva! Unul din ingredientele unei relatii de succes este manifestarea sinceritatii, al respectului dus in extrem in relatiile cu barbatii si al gratificarii dorintelor lor. Gheisele sunt experte in asta. Daca iti poti exprima ideile, gandurile, opiniile si experientele in cuvinte simple, directe si personale, intr-un mod care exprima echilibru, energie si calm vei castiga interesul sau. 
7.   Fii misterioasa! Barbatii iubesc femeile misterioase. Femeia seducatoare stie ca a vorbi prea mult este la fel de rau, poate chiar si mai rau decat a vorbi prea putin. Este mereu o dovada de intelepciune sa asiguri un echilibru intre a fi deschisa si misterioasa. Ia in considerare posibilitatea de a oferi barbatului o schimbare intre rolurile de ascultator si emitator, permitandu-i spatiu pentru a-si gandi si expune propriile ganduri si opinii. Exista atat un timp pentru a vorbi cat si unul pentru liniste. Invata sa fii misterioasa, tacuta si discreta.
8. Fii unica, niciodata un stereotip! Obisnuieste-te sa iti exteriorizezi partea luminoasa a personalitatii tale. Cea mai buna cale pentru a capata un cerc de prieteni este sa devii cunoscuta in randul celorlalti ca o persoana interesanta cu idei si preocupari proprii. Ii putem impresiona pe ceilalti numai cand ceva sincer si autentic din interiorul nostru trezeste ceva la fel de sincer si autentic din interiorul lor. contureaza-ti o filosofie de viata. Aceasta iti va da forta si directie.
9.  Traieste viata intens pe cont propriu! Nu astepta ca un barbat sa iti ofere echilibrul existential pe care tu insati nu esti capabila sa ti-l oferi. Barbatii fug de asta. Creeaza-ti o lista mare cu lucruri pe care doresti sa le faci. Incepe sa le faci, sa te schimbi si sa te imbunatatesti. Orice ti-ai planificat sa faci incearca sa faci cat mai mult pe cont propriu si nu pe al altcuiva. Daca esti implicata intr-o relatie scrie toate lucrurile pe care ti-ar place sa le faceti impreuna, tinand cont de interesele lui. Incepe sa traiesti cu adevarat viata. Invata, exploreaza, experimenteaza permanent. 
10. Manifesta din plin simtul umorului! Publicul masculin apreciaza umorul generat de rasturnarile imprevizibile de cuvinte, micile ironii si agerimea mentala care caracterizeaza personalitatea unei femei.