luni, 15 octombrie 2012

Ce inseamna "a fi FEMEIE" ?



Ce inseamna “a fi FEMEIE”?

  
        Am inceput acest articol cu o intrebare care in aparenta este de o simplitate uimitoare. 
       Insa mai bine ar fi sa te intreb chiar "Cine esti tu, draga mea?", provocandu-te la un proces de reflectie asupra propriei persoane, pentru a vedea impreuna in ce masura iti valorizezi atributul de "femeie". Gandeste-te un minut cum suna acest cuvant, "FEMEIE", raportat la propria persoana si raspunde-mi mie, dar mai ales tie insati:
  • Te simti cu adevarat femeie? 
  • Simti si actionezi ca o femeie sau acestea sunt aspecte pe care nu le-ai luat in considerare, preferand sa le tii la distanta de tine, manifestandu-te inca precum un copil, sau precum o persoana asexuata? 
  • Te simti implinita ca femeie, radianta, atragatoare, sau te simti complexata, intr-un con de umbra, precum un om invizibil?

        Indiferent de raspunsurile tale, care au menirea de a te pune intr-un contact mai bun cu propria ta persoana si cu nevoile ei, te invit sa mergem de acum inainte impreuna pe drumul de autocultivare a feminitatii, acel ansamblu de trasaturi care constituie specificul caracterului feminin.

        De ce impreuna? Pentru ca "a fi femeie" se invata. 


        Scriitoarea si filosoafa franceza Simone de Beauvoir scria in opera sa,  “Al doilea sex”,  "On ne naît pas femme, on le devient".  (Nu te nasti femeie, ci devii). Cu alte cuvinte, echipamentul biologic pe care il primim la nastere nu este suficient pentru a capata atributul total al feminitatii. Asta deoarece "a fi femeie" reprezinta mai mult decat simpla apartenenta la un sex biologic. Daca ai vazut vreodata comportamentul masculinizat al fetelor crescute in orfelinate, daca ai vazut vreodata comportamentele efeminate ale homosexualilor pasivi, ai inteles ca dincolo de sexul primit la nastere, pe parcursul intregii vieti adoptam comportamente de rol masculin sau feminin, mai mult sau mai putin pregnante. Inca de la nastere, fetita-femeie in devenire va strabate un lung proces in care va prelua inconstient de la persoanele de acelasi gen cu ea modele comportamentale, de gandire si atitudinale care ii dau forma intr-o lume a sexelor. Nu lasa acest proces la voia intamplarii! Construieste-te in maniera in care doresti sa fii! Incepe prin a-ti aminti cand ai stat ultima oara de vorba cu tine, pe tema feminitatii tale, si apoi intreaba-te:
  • Care este forma pe care am capatat-o ? 
  • Cum sunt perceputa de ceilalti ? 
  • Femininul face casa buna cu mine ? 
  • Feminitatea mea atrage complementarul masculin sau este insuficient conturata? 
  • Relatiile si interactiunile mele cu lumea masculina sunt satisfacatoare ?






        Am convingerea ca, daca te afli acum in acest spatiu, asta se intampla pentru ca esti in cautare de informatii, pentru ca a venit momentul sa aduci un plus vietii tale si pe acest segment care iti defineste identitatea. 

Asadar, in loc de bun-venit: 

Nu uita, draga mea,  ca “A FI FEMEIE SE INVATA !”



Vom vorbi si invata despre feminitate, relatii, seductie, senzualitate, ganduri, emotii si viata. 
   Imi doresc ca toate informatiile prezentate in acest spatiu sa iti fie sprijin in procesul de conturare si subliniere a feminitatii tale.


Daca doresti sa faci parte din grupul "Esti Femeie!"pe facebook, click aici !