duminică, 11 august 2013

Cateva idei pentru a initia si sustine o conversatie


          Foarte multe persoane asteapta ca ceilalti sa initieze si sa conduca o conversatie si e foarte probabil ca si tu ai trait momente in care tacerea era deranjanta. Iata cateva idei care te pot ajuta sa scapi de momentele ingrate de tacere, fara a apela la subiecte de discutie generice, precum starea vremii. 



  • Straduieste-te mereu sa iesi din tine, parasind starea de interiorizare si exprimandu-ti opiniile, facandu-te cunoscuta celor din jur. Opiniile tale ii vor incuraja si pe ceilalti sa se exprime. 
  • Aminteste-ti maniera in care se comporta o persoana care te-a impresionat prin felul in care initia si conducea o conversatie si adopta stilul acesteia.
  • Cand cineva te intreaba "Ce faci?", profita de ocazie si insereaza o poveste interesanta in locul unui raspuns banal la intrebare. 
  • Fii atenta la ceea ce se petrece in jurul tau ("Ce haine poarta oamenii?", "Exista un tipar la cei din jur?", "Este liniste?", "Este galagie?", "Se intampla ceva ciudat?") si initiaza o conversatie pornind de la aceste aspecte.
  • Observa interlocutorul si initiaza o conversatie pornind de la un obiect pe care acesta il poseda (ex: o racheta de tenis - "Observ ca ai o racheta de tenis, esti un jucator profesionist?") sau pornind de la o caracteristica a sa (ex: accent aparte - "Vad ca ai un accent deosebit; esti din Ardeal?")
  • Solicita o informatie de la persoanele din jurul tau ("Ai idee de la ce ora incepe cursul si cine il sustine?")



Niciun comentariu: