luni, 18 februarie 2013

Prezenta invizibila: Barbatul si femeile din viata luiCARTEA SAPTAMANII:

Prezenta invizibila - Barbatul si femeile din viata lui

(o carte pentru barbati care merita citita si de femei) 
        Te simti inadecvat si nu reusesti sa intelegi de ce? Esti intotdeauna gata sa iti sacrifici adevaratul fel de a fi pentru un model pe care altcineva in special sotia sau partenera incearca sa ti-l impuna?
        Cartea lui Michael Gurian exploreaza, cu mare sensibilitate, trasaturile pozitive si negative ale legaturii mama-fiu si modul in care apare aceasta legatura in relatiile adulte. Autorul apeleaza la povesti si exemple mitice, care te vor ajuta sa intelegi fortele care modeleaza personalitatea unui viitor barbat, in copilarie si adolescenta: primul atasament, mama, abuzul, mesajele despre tata si barbati, pe care mama le transmite fiului. El ofera, de asemenea, o serie de tehnici si exercitii practice pentru dezvoltarea emotionala si spirituala a barbatilor: gasirea unui ritual personal, meditatia ghidata, intocmirea istoricului familiei si a istoricului propriu, realizarea unui jurnal personal si a unei scrisori adresate mamei. Pledand pentru echilibru, cartea se incheie cu cateva teme de studiu oferite mamelor de baieti si femeilor implicate in relatii cu barbatii.
       „Ca barbati intr-o cultura ce se teme si uita de dezvoltarea spirituala, crescuti in foarte industrializatul secol XX, invatati ca bunurile materiale sunt felul in care dovedim ca suntem barbati, am pierdut legatura cu initierea tribala in masculinitate si cu tiparele mitologice ale dezvoltarii optime a masculinitatii. Multi dintre noi am crescut intr-un «subpaternaj» si un «supramaternaj». Ne-am inchistat intr-o atitudine de asteptare ca mama sa ne furnizeze stabilitatea emotionala; cu toate acestea, trebuie sa ne separam de ea si sa descoperim un mod masculin de a simti. N-ar trebui sa mire pe nimeni ca cei mai multi barbati ajung la varsta maturitatii  avand o stare de confuzie, o atitudine defensiva fata de afectivitatea feminina coplesitoare si un sentiment de abandon din cauza lipsei intimitatii emotionale in relatiile cu alti barbati.“ - Michael Gurian

Cuprins:
Prefata la editia din 2010
Multumiri
Introducere
Partea intai
Cum influenteaza relatia mama-fiu viata unui barbat
1. In cautarea barbatului din oglinda
2. Dansand in oglinzile mamelor noastre
3. Dansand in oglinzile iubitelor noastre
Partea a doua
Vindecarea relatiei mama-fiu: O calatorie initiatica ghidata
4. Inceputul cautarii voastre eroice
5. Stai cu picioarele pe pamant si spune cine esti
6. Inteleptii ce merg alaturi de mine
7. Furand ochiul graielor
8. Acceptarea darurilor nimfelor
9. Confruntarea cu Meduza
10. Intalnirea cu Andromeda: recuperarea Femininului Adorat
11. Reuniunea cu Zeita-Mama 

Epilog: dansand cu Luna
Bibliografie
Multumiri speciale
Teme de studiu pentru femei VEZI AICI TOATE CARTILE !