duminică, 11 noiembrie 2012

De ce nu trebuie sa complimentezi un barbat ?

        Majoritatea femeilor, cand intra intr-o relatie si cand vor sa isi exprime iubirea fata de un barbat, incearca adesea sa il complimenteze si sa il incurajeze, gandind ca asta va demonstra barbatului dragostea lor si va adauga valoare relatiei. Insa, singura cale pentru a-l determina pe un barbat sa te adore, sa se indragosteasca de tine si sa vrea sa te protejeze si sa intre in relatie cu tine, este ca tu sa il faci sa se simta ca un barbat. Unul  din lucrurile pe care le poti face pentru asta este sa aduci la lumina masculinitatea sa. Daca nu stii sa scoti la lumina masculinitatea sa, atunci relatia ta se va transforma intr-o prietenie. Cu cat complimentezi mai mult un barbat, cu atat te va vedea mai mult ca pe un prieten.


        Ti s-a intamplat vreodata sa simti ca el te indeparteaza, sau ca pare cumva suparat, iar atunci cand ai incercat sa il impaci, cu intentii pozitive, el sa se departeze si mai mult ? Este un lucru care aduce destul de multa confuzie si frustrare, intrucat tu mergi spre el cu cele mai bune intentii, iar el te respinge, neapreciind eforturile pe care le faci pentru a fi draguta cu el si a-i arata afectiune. De ce se intampla asta ? Pentru ca ...

Barbatii nu pun mare pret pe complimentele primite de la femei. 

        Ca femei, avem tendinta de a cadea in capcana complimentarii unui barbat fara sa fim constiente de asta. Astfel nu facem decat sa scadem nivelul atractiei, transformand relatia in una de prietenie, caci, complimentand un barbat il indepartam. El valorizeaza doar ceea ce il ajuta sa se simta masculin.Cand tu incerci sa il complimentezi sau sa il lauzi, de fapt faci rau relatiei. Nu intelege ca afirmatiile cu valoare de complimentele nu valoreaza nimic pentru un barbat. Majoritatea barbatilor vor aprecia un compliment sincer, venit din suflet. Insa complimentele sunt doar "dragute" si nu creeaza atractie. Complimentele nu il fac sa vrea sa creasca si sa se manifeste ca fiind eroul tau si nu ii inspira sentimente de protectie fata de tine. Asta pentru ca, atunci cand il complimentezi, el nu se simte ca si cum ar fi eroul tau. Asadar, asta nu ii va creste pasiunea fata de tine. Daca energia feminina creste cu ajutorul complimentelor,  energia masculina nu este stimulata de complimente si lauda. Energia masculina creste prin provocare. Deci, daca nu vrei ca barbatul tau sa devina mai feminin, nu te focaliza pe a-l complimenta.



Cum sa aduci la suprafata masculinitatea unui barbat ?
Cum sa creezi mai multa atractie ? 

        Complimentele pe care i le oferi nu ii aduc la suprafata masculinitatea si nu creeaza atractie. Ele doar saboteaza atractia, intrucat motorul atractiei este opozitia dintre energiile opuse (energia masculina si cea feminina). Din aceasta opozitie ia nastere tensiunea si excitarea. 
        Priveste un meci de box si observa cum barbatii devin din ce in ce mai agresivi cand se lovesc unul pe altul. Aceste provocari ii fac pe barbati sa se simta din ce in ce mai masculini. Femeile nu pot intelege asta si de regula vad competitiile de genul acesta stupide si periculoase. Insa daca ar sti cateva lucruri depsre psihologia masculina ar vedea lucrurile altfel. Nu atat boxul conteaza, cat instrumentele pe care le foloseste un barbat pentru a se simti mai masculin. Boxul e excitant si stimuleaza in profunzime nucleul identitatii sale: identitatea sa masculina. Pentru ca el este provocat mai inainte de toate. Fizic si mental.
        Asadar intelegi ce se intampla cand il complimentezi. Asta e un lucru pe care femeile pot sa il faca cu prietenii si copiii lor. Insa a complimenta un barbat duce la scaderea nivelului de atractie si pasiune din relatie. Daca il complimentezi, el va gandi ca acest lucru e dragut si ar putea sa spuna "multumesc, ce dragut din partea ta ..." dar sa nu valorizeze asta prea mult. Cel mai rau lucru este ca 99% din barbatii puternici , cu atribute masculine conturate, nu vor reusi sa explice de ce complimentele ii fac sa vrea sa fuga de relatie sau de ce le reduce atractia fata de femei. In rest, cu cat mai feminin este un barbat, cu atat mai mult va aprecia complimentele.  Majoritatea barbatilor gay apreciaza complimentele. Asadar, daca complimentezi un barbat puternic masculin, risti ca el sa iti intoarca spatele si sa se departeze pas dupa pas, sa se retraga in tacere,  sa mearga sa joace golf sau sa mearga la lucru. 



Ce sa faci in loc sa il complimentezi ?

        Nu e nevoie sa il provoci, exista o cale mai buna. Retine: intr-o relatie, poti construi atractie apreciind un barbat si poti distruge atractia complimentandu-l. Asadar, in loc sa il complimentezi, indica-i ce apreciezi la el.  Da-i ocazia sa se simta astfel mai barbat in jurul tau si astfel atractia se va construi instant. Cu cat va simti ca il apreciezi mai mult, pe el si rezultatele sale, cu atat mai multa atractie veti avea in relatie. Asta este ceea ce el va valoriza, deoarece il face sa se simta ca un barbat. Iar cu cat el se simte mai mult barbat, cu atat va aduce mai multa feminitate in tine, si, desigur, intre voi doi va exista mai multa atractie. O energie puternica feminina va atrage mereu o energie puternica masculina. Barbatii au nevoie de noi mai mult decat crezi. Nu conteaza cat de ne-emotional sau puternic pare un barbat, el are mereu nevoie de aprecierea feminina. Ei vor ca tu sa le declansezi un sentiment de vitalitate si atractie, mai mult decat poti crede. Te vor valoriza mult mai mult ca partenera daca poti aduce in interiorul relatiei energia ta feminina.
        Poti sa ii comunici ca il apreciezi intr-o maniera nonverbala (plasandu-i o mana pe piept de exemplu) sau intr-o maniera verbala, vorbindu-i despre realizarile sale, sau lucrurile bune, minunate pe care el le face (succese profesionale, implicarea in competitii sportive, grija pe care o manifesta fata de parintii sai, etc.). Astfel ii vei oferi din energia ta feminina, prin deschiderea pe care o manifesti fata de el. Din pacate, majoritatea femeilor se focuseaza doar pe ce e mai rau in barbat, criticandu-l. (Culmea e ca in general barbatul face mai mult decat e ea constienta. Ea doar nu vede acest lucru.) Drept urmare, el se retrage sau chiar rupe relatia cu ea, deoarece nu se simte barbat in preajma ei. Retine, femeile cauta prea repede sa critice si sa caute motive pentru care el a facut lucrurile gresit. Iar criticismul este un semn al femeii cu o valoare scazuta pentru un barbat.
        Din pacate, a creea o atractie intensa si durabila unui barbat, este un lucru pe care multe femei nu stiu sa il faca. Nu suntem invatate asta. De cele mai multe ori femeile nici macar nu stiu ce anume creeaza atractia. Atractia nu e alegerea unui barbat. El nu poate alege sa se simta atras sau nu. Este in puterea ta ca femeie sa te joci cu el si sa il atragi intr-un mod care il determina sa se "agate" de tine fara ca macar el sa o stie.